День патрульного поліцейського в бібліотеці

22 лютого в бібліотеці відбувся черговий День патрульного поліцейського. Захід відбувається в рамках проекту «ПОЛІС», метою якого є налагодження співпраці між поліцією і громадою заради безпеки та розвитку міст.

Розпочали День тематичною зустріччю для підлітків «Особиста безпека». Для учнів Луцького центру професійно-технічної освіти її провели лейтенанти патрульної поліції Ольга Шмігель та Андрій Хроль, патрульні Юрій Махновець та Олександр Влодавчик, директор Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Кудрицька та начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Андрій Петрик.

Юристи розповідали про права неповнолітніх, різні типи адмінпорушень, як потрібно себе поводити із правоохоронцями. Представники патрульної поліції коментували та розповідали ситуації із власної практики. Подія викликала жвавий інтерес в аудиторії: пригадували різні випадки та просили поліцейських і юристів прокоментувати.

Наступна подія, яка чекала на читачів бібліотеки – майстер-клас «Академія пішохода». На захід завітали учні 6-Г класу луцького НВК №9 разом із класним керівником Оленою Янчук. Виготовити «світлофорчики»-флікери учням допомогла інспектор зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції Волинської області лейтенант Ольга Шмігель.

«Сьогодні ми зробили маленькі світлофори зі світловідбиваючими елементами.  Ці флікери дуже потрібні, бо діти часто ввечері йдуть з гуртків і водії автомобілів просто не бачать їх. Саме тому цей захід покликаний для того, щоб діти прикріпили ці світлофорчики до рюкзаків і були у безпеці»– зазначила пані Ольга.

На згадку про майстер-клас поліцейська подарувала дітям листівку від патрульної поліції із побажаннями. Після колективного фото з виробами школярі прикріпили їх до своїх рюкзаків.

«Наша бібліотека протягом двох років плідно співпрацює із Патрульною поліцією міста Луцька. Сьогодні ми разом продовжуємо роботу у програмі ПОЛіС, метою якої є налагодження співпраці між громадою та поліцією заради безпеки та розвитку міст і вже вчетверте проводимо День патрульного поліцейського в нашій бібліотеці. Ми надіємось що наші заходи стануть запорукою безпеки підлітків.», – зазначає директор Алла Єфремова.

Додаткова інформація